Lucht

Element lucht:Hart en Keelchakra

 

 

Keelchakra  

Vishudda betekent 'zeer zuiver'. De energie die opstijgt uit de andere chakra┬┤s wordt hier gezuiverd. Het vijfde chakra gaat over ruimte, stilte en klank. Over doordringen tot de kern van de zaak, over eerlijk zijn en dingen in het licht zetten. Over trilling, alles wat we kennen is in trilling.

Daarom zijn emoties vaak in de keel te voelen als een brok in de keel.
In het 5e chakra krijg je het vermogen alles van een afstand te bekijken. Zo krijg je inzicht in je emoties en kun je ze als het ware zuiveren. Emoties moeten via het lichaam verwerkt worden. Het denken alleen is te eenzijdig het moet ook gevoeld worden.


Het past in de levensloop. In de vorige chakras hebben we ons leven opgebouwd. We hebben daarna ruimte, stilte en bezinning nodig om de diepere betekenis van ons leven te ontdekken.

De ligging van dit chakra is de keel, ter hoogte van de onderste 5 nekwervels. Verder horen de evenwichtsorganen, monnikskapspier, tong, oren, gehoor en de schildklier bij het keelchakra.

 

 

Tweede teen: staat voor...........

Kleur:

Groen en turquoise-blauw

Chakra

Hart- en keelchakra
Relatie: Wijsvinger en corresponderende gebieden
Anatomische gebieden: 

 

Hart: Hart, bloedcirculatie systeem waaronder arterie├źn,de aderen, capillaire vaten, longen, borsten en thymus

 

Anatomische gebieden:

 Keel: Schildklier, lymfatisch systeem, mond, tong, luchtpijp, bronchien, bovenste deel van de long, schouders, armen, handen

 

Fysieke gebieden: Gehele voet
Bijbehorende edelstenen: 

 

Hart: Jade, aventurijn, malachiet, smaragd

Bijbehorende edelstenen: 

 

Keel: Aquamarijn, blauwe chaledoon, turqoois

Elementaire geesten: Sylfen