Systemisch (vrouwen)werk

 

 

Systemisch werk, ook wel familieopstellingen genoemd, brengen Thema's en patronen aan het licht waar we ons normaal gesproken niet of nauwelijks bewust van zijn. We lopen vaak tegen hetzelfde aan in ons leven, waardoor je het gevoel kan hebben dat je niet 'vooruit' komt en dat het je groei belemmerd.

Elke familie kent zijn tragiek, zijn noodlot en zijn voorvallen die deze ordening verstoren.                                                                  Ze drukken onherroepelijk een stempel op het gedrag en het geluk van één of meerdere familieleden uit latere generaties.         Veel persoonlijke problemen, relatieproblemen, “geheime contracten” die je steeds saboteren ontstaan door zogenaamde verstrikkingen in ons familiesysteem. Soms leef je onbewust het leven van iemand anders of draag je zelfs de last van iemand anders uit de familie zonder dat je dat weet.

Een familieopstellingen geeft inzicht in je eigen, steeds terugkerende patronen en levensvragen.                                                    Om inzicht te krijgen welke plek we in onze familie innemen, wiens lot we onbewust dragen en van welke verstrikking er evt. sprake is.
Deze methode laat zonder veel woorden zien op welke plek je feitelijk staat en welke verborgen verbanden er zijn. Maar vooral toont het je wegen om je liefdevol los te maken uit een verstrikking en je eigen leven te gaan leiden. De methode is oordeelloos; het ene is niet beter dan het andere.

In mijn praktijk kunnen we op deze manier een behandeling ondersteunen waarbij ik het levenswiel gebruik ter ondersteuning.

Daarnaast werk ik ook (graag) samen met anderen collega's als dat aanvullend of wenselijk is.                                                                                                                                  

 

                                            

 

                                                                               

 

Opschonen van de Vrouwenlijn.

 

 Deze dag, speciaal voor en door vrouwen georganiseerd, geef ik samen met Henriette Thijssen-Ewals in 'de Ruimte' in Mijdrecht ( www.wonderbovenwonder.com en https://zielsgraag.com )                                                                                                           Hieronder vindt je verdere informatie over deze dag.

 

 

Hoe zou het zijn om vrij te worden van de ballast die je onbewust met je meedraagt uit de vrouwenlijn waaruit je voortkomt? 

Hoe zou het zijn om je te verbinden met je vrouwelijke kracht en al het goede uit de vrouwenlijn te ontvangen?

 

 De kracht van de vrouwenlijn


We hebben allemaal een moeder en voormoeders. Door hen wordt het leven doorgegeven. in een gezonde en natuurlijke verbinding weet je je gedragen in de schoot van je moeder en voormoeders. Je voelt hun steun, liefde en bescherming.

Echter de meeste vrouwen dragen (onbewust) een last van hun voormoeders met zich mee.

Om hier vrij van te zijn is het belangrijk om helder te krijgen wat van jou is en wat je hebt overgenomen en om dit in jouw systeem terug in balans te brengen.

Dan kun je je eigen leven leven en dat doen waarvan jij gaat stralen.

Jouw vrouwenlijn, de verbinding met alle moeders voor jou, geeft je kracht en levensenergie zoals de wortels een boom overeind houden en laten groeien. Jij kan in de lijn op je eigen plek gaan staan en vandaar uit het leven weer doorgeven in alles wat jij creëertPijn uit het leven van je (voor)moeder(s) kan in jouw leven gepaard gaan met de pijn van

 

 • Vergelijking: de gedachte niet goed (genoeg) te zijn
 • Schaamte: een hardnekkig achtergrondgevoel dat er iets mis is met je
 • Dimmen en dempen: jezelf klein maken om erbij te horen en liefde te krijgen
 • Een aanhoudend gevoel van schuld, waardoor je niet meer vraagt dan je al hebt

Onvoldoende voeding uit de relatie met je (voor)moeder(s) kan zich in jouw leven manifesteren als:

 

 • Niet volledig jezelf zijn, omdat je niet wilt dat anderen zich bedreigd voelen
 • Een hoge tolerantiegrens voor een slechte behandeling door anderen
 • Gemakkelijk zorg dragen voor anderen, vooral bij emotionele problemen
 • Een competitiegevoel met andere vrouwen
 • Zelfsabotage
 • Dominantie
 • Aandoeningen als eetstoornissen, depressie of verslaving

 

wat zou kunnen gebeuren

 

Door het herstellen van de relatie met je moeder en voormoeders wordt jouw individuele kracht gekoppeld aan de vrouwelijke kracht. Door je te verbinden met andere vrouwen kun je je gevoed voelen en loslaten wat niet van jou is. 

 Door de voormoeder lijn op te stellen en op te schonen kun je deze innerlijk helen en maak je de weg vrij voor jezelf en mocht je een dochter of dochters hebben dan maak je hun weg ook vrij.

 We werken deze dag met en voor elkaar en we gaan samen op onderzoek uit in onze vrouwenlijnen. 

 De ervaring heeft geleerd dat representeren in opstellingen van anderen je eveneens persoonlijke inzichten kunnen geven. Op deze manier werken we met elkaar en voor elkaar.

 

Voor Wie

 • Voor vrouwen tussen de 18 en 100 jaar die zichzelf geroepen voelen de vrouwenlijn op te schonen en de verbinding met hun voor-moeder-s weer toe te laten
 • Vrouwen die toe zijn zichzelf en wat er in hen leeft, beter te leren kennen
 • zoekende zijn naar heling, verdieping, zelfliefde
 • Voor als je kwakkelt met chronische klachten, vermoeidheid, onverklaarbare pijnen/klachten, problemen rondom vrouwelijke organen
 • Vrouwen die een moeizame/ongezonde band hebben met hun moeder.
 • Vrouwen die zelf kind(eren) hebben en merken dat bagage uit de familie jullie band in de weg staat of ongezond/overgenomen gedrag bij je kind herkent
 • Wanneer je tegen steeds terugkerende thema's aan loopt, je leven niet op orde krijgt, moeite met relaties hebt, je weg niet kunt vinden, emotionele klachten hebt die je niet kunt plaatsen, je overbelast voelt, je het zwarte schaap in de familie bent........of gewoon omdat je nieuwsgierig bent.