Vuur

Element Vuur: Zonnevlechtchakra

  

 

Het 3e chakra hoort bij de Plexus Solaris/zonnevlechtchakra en heet Manipura wat burcht van juweel betekent. Hier gaat het om territorium, om kracht en moed. Het 1e chakra laat je behoeften voelen. Het 2e chakra emoties en dualiteit.

In het 3e chakra kun je handelen en je behoeften vorm geven. In dit chakra maak je keuzes en hak je knopen door. Je ontwikkelt een doel en gebruikt je wilskracht om het te bereiken. Met andere woorden; je ontwikkelt je persoonlijkheid door te ontdekken wie je bent, wat je belangrijk vind, waar je goed in bent en wat je grenzen zijn. Het gaat om hard werken, het leven onder de knie krijgen. Je wordt een ridder, een held die zijn kracht kan tonen, stevig in het leven staat en anderen kan steunen.

 

In het lichaam ligt het 3e chakra tussen de navel en het borstbeen, dus het midden van de romp. De maag, dunne darm, stijgende en dwarse deel van de dikke darm, galblaas, lever, milt, schouder- en bovenrugspieren, kuitspieren, ogen, alvleesklier, bijnieren, spijsverteringsorganen, knieƫn, onderbenen, voeten, ellebogen, schouders en kaken horen er bij.

 

 

Spreekwoorden en gezegden die betrekking hebben op het element Vuur:

 

doelgericht zijn  -   burnout zijn  -   zwaar op de maag liggen  -   gal spuwen  -   iets op je lever hebben  -   het vuur aan de schenen leggen  -   zelfrespect hebben  -   iets onder ogen zien  -   iets onder de knie krijgen  -   veel op je schouders hebben  -   achter de ellebogen hebben  -   je verbijten  -   doorbijten  -   kiezen op elkaar houden  -   in het middelpunt van de belangstelling staan  -   egocentrisch zijn

 

Lees meer....