Eenheid door Healing

 

 "Alle ziekte is het gevolg van een geremd Zieleleven" 

Alice Bailey

 

 

Energy Healing vindt zijn oorsprong bij de Tibetaanse meester Djwhal Kuhl en is later uiteengezet in de vele boeken over Esoterie geschreven door Alice Bailey, waaronder de wetenschap van de chakra's en hun energetische balans.

 

Chakra betekent 'wiel' in het Sanskriet.

Het zijn eigenlijk energie knooppunten, die eruit zien als een soort trechter. Zeven van de chakra's zitten als het ware aan de oppervlakte van ons lichaam. De anderen zijn dieper verscholen.Met deze zeven chakra's kunnen wij ons gehele lichaam of leven in balans en onbalans brengen.

 

Volgens de Esoteric Healing ligt de oorzaak van ziekte niet in het mentaal lichaam want dat zou betekenen dat iedereen contact heeft met de ziel. Maar de meeste mensen leven in het emotioneel lichaam en de gedachten zijn maalstromen die gekoppeld zijn aan een emotie (astraal lichaam). Als het mentaal lichaam totaal gefocust is, dus niet gekoppeld aan emoties, is er geen ziekte meer, maar totaal bewustzijn in het mentale lichaam. Er is dan 'eenheid'. Dan kun je je leven en je handelingen aanschouwen, en ben je de 'waarnemer'.